צואת יונים בהריון המשך שאלה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

06/04/2017 | 12:24 | מאת: ענת

ד"ר תודה על התשוב המסורה. אם כך ברשותך, מדוע ישנם אתרים כמו ויקיפדיה שרשומים בפירוש כי יונים מפרישות את טפיל הטוקסו? כמו גם אתרים אחרים לגירוש יונים? אינני חלילה מטילה ספק בתשובתך פשוט זה נורא הלחיץ אותי. מדוע רושמים זאת ? האם באמת החתול הוא המאכסן הסופי של המחלה והיחיד שמפריש את הטפיל בצואתו? שוב תודה רבה אינספור .

מגוון בעלי חיים יכולים להיות נגועים בטוקסופלסמה כולל יונים אך ההדבקה אפשרית רק כתוצאה מאכילת בעל חיים נגוע. החתול הוא המאכסן הסופי ולכן מפריש את האאוציסטות בצואה. לכן כל עוד לא אכלת את היונה סיכוי לא סביר שתחלי המחלה. ישנם מחלות אחרות היכולות להיות מעוברות מיונים אך במידה ושטפת את הידיים סביר שיהיה בסדר. דרכי הדבקות העיקריים הם אכילת פירות וירקות לא שטופים, עבודת גינון ללא כפפות, אכילת בשר נא וניקוי ארגז צרכים של החתול ללא שימוש באמצעי הגנה ואי הקפדה על הגיינה לאחר מגע עם צואת חתולים או חול.

מנהלי פורום וטרינריה