סיכויי החלמה ממגהאזופגוס בגורים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

02/04/2017 | 15:47 | מאת: יהודה

שלום רב, לפני כשבועיים אימצנו גורה בת כחודשיים, כפי הנראה לברדור שחורה מעורבת עם עוד סוג לא ידוע. הגורה פולטת חלק מהאוכל פעם-פעמיים ביום ללא קשר לזמני הארוחות, וניתן לשמוע מעין בעבוע מאזור הגרון במיוחד כששוכבת. בבדיקת וטרינר שכללה צילומי רנטגן, נמצא כי לגורה יש מגהאזופגוס ראשוני. יש לציין כי בסך הכל הגורה נראית טוב, מתפקדת טוב, ובמשקל נורמלי. הבנו מהוטרינר כי הסטטיסטיקה נגדנו בעיקר בשל הסיכוי הגבוה לדלקת ריאות. בכל זאת רצינו לדעת האם יש סיכויי החלמה אצל גורים ממגהאזופגוס ? האם יש דרגות שונות של המחלה והאם אצל גורים יכול להיות שיפור עם הזמן ? תודה. יהודה

ישנם גורמים שונים לתופעה, חלקם מולדים. הטיפול בהתאם לגורם, לעתים יש מגה-אסופגוס ראשונה אדיופטי, לא יודעים מה הגורם והטיפול סימפטומטי בלבד. אכן יש סיכון מוגבר לדלקות ריאה שאפתיות אך אין זה אומר שזה בהכרח יקרה, דרוש מעקב אחר תאבון וחיוניות, נשימות וסה"כ התנהלות הגורה. ההמלצה ארוחות מסודרות והאכלה מגובה. יש להתייעץ עם הרופא המטפל על אופן ביצועה ולשקול בניית מתקן בשם bailey chair

מנהלי פורום וטרינריה