התנהגות לאחר תספורת

דיון מתוך פורום  וטרינריה

27/03/2017 | 14:19 | מאת: נוי

היי, יש לי כלבת שיצו בת 7. ביום רביעי האחרון הסתפרה אצל ספרית שכבר מכירה 5 שנים ורגילה לכל סוגי התספורת. הפעם אחרי שנה סיפרנו אותה שוב קצר מאד ( שלב 4 במכונה) כשהגעתי לקחת אותה הכל היה כרגיל בהתנהגות שלה. לאחר 4 שעות היא קפצה אליי לספה כשהיא רועדת ומפוחדת. לקחתי אותה לווטרינר, מדדה לה חום ואמרה שהכל נראה בסדר. בסוף השבוע הכלבה היתה מאד מוזרה, היא כן אכלה שתתה, זנב למעלה, אך לא מגיבה כשקוראים לה, לפעמים מטיילת בבית ללא מנוחה ואז יושבת על הטוסיק למשך דקות ארוכות בצורה לא אופיינית. אתמול ( ראשון) ההתנהגות השתפרה, היא החלה לנוע במהירות אופיינית ( כבר לא הליכה איטית וזהירה ) אך עדיין לא מוכנה לקפוץ על הספה/ מיטה / מדרגות. אציין שאומנם אחרי התספורת היא התנהגה רגיל ופתאום חל השינוי אך היינו בבית ולא קרה שום דבר חריג. האם זאת תגובה לתספורת? היא רוצה ומנסה לקפוץ לספה ומהססת ואז מוותרת. ואם העלתי אותה לספה והיא רוצה לרדת היא לא מוכנה לקפוץ למטה ומתחילה לרעוד. אשמח לייעוץ.

ייתכן שסובלת מכאב על רקע כלשהו ללא קשר לתספורת ולכן רועדת ונמנעת מקפיצה על ספות/מיטות/מדרגות. יש לקחת לבדיקה

מנהלי פורום וטרינריה