כלבה שותה המון במהלך משחק

דיון מתוך פורום  וטרינריה

12/03/2017 | 22:39 | מאת: Moti

שלום, הכלבה שלי שותה המון שאנחנו בחוץ בפארק כלבים, ואז משתינה מתוך שינה בבית. היא שותה ממש ללא שובע. שאני מגביל אותה במים (קצת בחוץ אם בכלל והשאר בבית) היא שותה נורמלי. אבל האם זה בסדר להגביל?

שלום, אין להגביל את הכלבה בשתיית מים. אם שותה הרבה ישנה לכך סיבה ויש לוודא מהי. המלצתי לפנות לרופא הוטרינר המטפל לקבלת ייעוץ וביצוע בדיקות מתאימות. בהצלחה, ערן.

14/03/2017 | 11:21 | מאת: מוטי

בדיקות שתן וגם תקינות, הבעיה זה רק בפארק היא משחקת כמה דקות ואז ישר למים ושותה המון. משחקת שותה משחקת שותה ככה במשך שעה. הבטן שלה מתנפחת ממים ואז היא משתינה מתוך שינה. ראיתי שזה לא רק אצלה ויש את זה להמון כלבים בפארק, אולי הם חושבים שהברז זה משחק? אם אני לא נותן לה לשתות בפארק היא חוזרת הביתה ושותה נורמלי.

חייב להודות שאיני מכיר את התופעה ב"המון כלבים בפארק" כפי שאתה מציין. לעניות דעתי זו אינו תופעה רגילה ובטח לא ההשתנה מתוך שינה ולכן חוזר להמלצתי המקורית לבדיקה ע"י רופא וטרינר. יש גם מה שנקרא שתייה פסיכוגנית אך בדרך יש לשלול הרבה דברים אחרים.... בהצלחה

מנהלי פורום וטרינריה