כדור אנרופלוקסצין לכלב

דיון מתוך פורום  וטרינריה

06/03/2017 | 09:14 | מאת: אנרופלוקסצין לכלב

ד"ר שלום. לפני שבוע הכלבה שלי הייתה אצל הווטרינר שביצע לה ניקוי של השקים האנליים, הווטרינר טען שיש לה שם דלקת ונתן לה אנרופלוקסצין 300 מ"ג , כדור אחד ליום למשך 10 ימים.( לא ראיתי בכול האינטרנט חומר על הכדור ותופעות לוואי) אחרי הכדור הראשון ירד לכלבה התיאבון והיום היא כמעט ולא אוכלת,ניגשת לאוכל ומנסה לאכול ללא התלהבות רוב היום שוכבת וישנה ונראית די מדוכאת. כרגע הפסקתי את הטיפול לאחר חמישה ימים בעצה של הווטרינר אבל אין שום שינויי... אני רוצה לציין שבטיולים בחוץ הכלבה בסדר גמור ומאוד פעילה. אני מעט דואג ולא יודע כבר האם זה תוצאה של הטיפול או משהו אחר, אני קצת חושש מתולעת הפארק למרות שקיבלה טיפול לזה. מה דעתך?

האנטיביוטיקה שניתן מקובלת להתוויה זו, אך אם ישנם תופעות לוואי מומלץ לצור קשר עם הווטרינר שלכם להמשך אבחון וטיפול.

06/03/2017 | 12:22 | מאת: כדור אנרופלוקסצין

ד"ר תודה, האם חוסר תיאבון זה חלק מתופעות הלוואי של תרופה זו?

חוסר תיאבון בהחלט יכול להיות אחד מתופעות הלוואי של התרופה. אין סיבה להילחץ מכיוון "תולעת הפארק" בעיקר אם יש הקפדה על טיפול מניעתי במועד.

06/03/2017 | 22:21 | מאת: אנרופלוקסצין לכלב

פרופסור לביא תודה על תגובתך. כמה זמן יכול להימשך חוסר התיאבון של הכלבה? אני רוצה לציין שעברו שלושה ימים מאז הפסקת הטיפול ועדיין הכלבה לא אוכלת

זה כבר פחות סביר כתגובת לוואי ללקיחת התרופה. בשלב זה מציע להגיע לרופא הוטרינר שלכם ולבדוק את פשר הנושא.

מנהלי פורום וטרינריה