זנב שמוט אצל רועה בלגי

דיון מתוך פורום  וטרינריה

12/02/2017 | 11:54 | מאת: HUGO

שלום, יש לי רועה בלגי בן שנתיים ומאתמול הזנב שלו שמוט (בסיס הזנב ישר ואז נשמט מטה). במישוש של הזנב נראה שיש לו רגישות בערך באמצע הזנב (קרוב לנקודת השמיטה) ולא נראה שמאוד כואב לו חוץ מפעמים בודדות שהוא הוציא צליל כאב כשנגעתי בזנב או כשהתיישב. מקריאה באינטרנט הבנתי שזה יכול להיגרם מכשכוש יתר או מאמץ כמו שחייה- ואתמול הוא באמת שחה הרבה..במידה ובאמת מדובר בזה, תוך כמה זמן זה אמור לעבור ולמה צריך לשים לב? ואם זה לא זה, מה זה יכול להיות? תודה

שחיה במים קרים אצל כלבים יכולה לגרום לתהליך דלקתי וכאב זנב, שמות רבים לתופעה, אחת מהן lumber tail. במידה וזו הבעיה, ההמלצה לתת טיפול תרופתי לשיכוך הכאב ולהפחתת הדלקת ולצורך כך יש ליצור קשר עם הוטרינר המטפל. מומלץ גם לשלול גורמים אחרים לכאב בזנב כגון טראומה/שבר/פצע ועוד

מנהלי פורום וטרינריה