פריקת הפיקה של הברך -פומרניין

דיון מתוך פורום  וטרינריה

09/02/2017 | 14:39 | מאת: ספיר

היי יש לי כלב פומרניין בן 3 וחצי. לפני כמה ימים קיבל מכה ברגל וצלע לסירוגין כמה ימים. לקחנו אותו לוטרינר והוא אמר שיש לו פריקה של הפיקה של הברך ( רגל אחורית שמאלית) ושאצלו זה מולד והמכה רק גרמה לצליעה להופיע . אמר שאצלו זה בדרגה הכי חמורה (3) ןעשה לו צילום וצילום אגן.. הוא המליץ על ניתוח ואמר שהעלות היא בין 2500₪ ל4000₪ . אשמח להתייעצות נוספת האם זה מה שניתן לעשות ? ואיך ניתן לדעת שזו באמת הדרגה הכי חמורה תודה מראש ספיר

צליעה על רגל אחורית יכולה להיות תוצאה של פריקת הפיקה, מדובר במצב גנטי שהולך ומחמיר עם הזמן ומתבטאת בדרך כלל בצליעה אופיינית. ההמלצה היא אכן לנתח. האם הוא אחראי לצליעה של הכלב? איני יכול לענות לך כי לא בדקתי את הכלב. אם הצליעה בעקבות מכה ובהנחה שאין שבר/סדק בעצמות או כל פגיעה אחרת הייתי מצפה לשיפור והיעלמות הצליעה.

09/02/2017 | 17:40 | מאת: שואלת השאלה

אין שבר או סדק.. הוטרינר הציע שני ניתוחים( לעשות באותו יום) אחרי שעשה גם צילום אגן.. לפי מה שהוא רשם: קיבוע פיקת הירך אימבריקציה קיבוע פיקת הברך-תוספת להעתקת רכס קיבוע פיקת הברך - תוספת לטרכאופלסטי וכריתת ראש פמור כלב עד 10 קג כולל אשפוז של יום ומשככי כאבים נתן הצעה של 5,500₪ נשמע הגיוני?

במידה ואת חוששת תמיד ניתן לבקש חוות דעת נוספת ואף של כירורג מומחה. תתייעצי עם הוטרינר המטפל לגבי כירורגים מומחים שעובדים איתם בשיתוף.

11/10/2020 | 09:06 | מאת: רפי

האם הניתוח פותר את הבעיה או רק להקלה כי אם הצליעה מולדת שום ניתוח לא יעזור וזה יחזור על עצמו

מנהלי פורום וטרינריה