גמילה מעישון

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

25/12/2006 | 17:48 | מאת: שיר

שלום, החלטתי להפסיק לעשן בראשון לינואר, ואני רוצה להכין תמצית שתתמוך בי בחלק הראשון והקשה בתהליך, השלב של ה"שוק" הפיסי והנפשי (זאת לא נבואה שחורה, אלא נסיון עבר). אני מכירה מישהו שנעזר בתמצית Centaury כשהוא הפסיק לעשן, ולקח כמה טיפות בכל פעם שהתחשק לו סיגריה (עד שבהדרגה כבר לא התחשק לו), וקראתי המלצה לגבי תמצית Crab Apple שעוזרת בטיהור הגוף משאריות הניקוטין. האם יש גם לכם עצות בנושא? תודה רבה, שיר

26/12/2006 | 20:02 | מאת: ליאת אבן

הי שיר, הסיבות לתחילת עישון וכן גם הסיבות להפסקה רבות ומגוונות.האישיות שלך ושל החבר שלך שהפסיק לעשן יכולות להיות שונות כל כך שלא ניתן לתת משהו שבאופן חד משמעי יעזור גם לך וגם לו באותה מידה. בגדול - crab apple זו התמצית הכי כללית שהייתי מוסיפה לבקבוק הטיפולי בכל מקרה, כי היא תמצית מטהרת ומנקה ונכונה בכל שלב של ניקוי פיזי או אנרגטי. אם את נוטה לוותר לעצמך, מושפעת בקלות ומרצה אחרים - centaury היא תמצית שתתאים גם לך. אם את נוטה לא ללמוד את השיעור ולחזור על טעויות הייתי מוסיפה את chesnut bud, תמצית שתעזור ללמוד לקח ולא לעשות שגיאות (כגון לקחת את השאכטה הראשונה מהסיגריה - לעולם לא לעשות זאת!!!), אם את נוטה לברוח מדברים ולרחף ובכך עזרו לך הסיגריות הייתי ממליצה לקחת clematis. תמצית Gentian יכולה לעזור במצב של פסימיות וחוסר אמון בתהליך ו- honeysuckle למצב שבו תרגישי דריכה במקום היא תעזור לך לנוע לעבר העתיד... hornbeam היא תמצית טובה להתחלה של דברים חדשים - גם התחלה של הפסקת עישון. יש עוד ועוד תמציות, שהכל יכול להתאים, אם כי תלוי במצב ובאישיות שלך.... פרחי באך אינם מטפלים ב"מחלה" אלא מטפלים באדם ולכן התשובה שלי מאוד לא חד משמעית. פרטים נוספים על האישיות שלך היו עוזרים לי מאוד כדי לכוון אותך לתמציות המתאימות הייתי ממליצה לך להוועץ במטפל מוסמך שיעזור לך לבדוק טוב יותר את התמציות הנכונות לך. מנסיוני - להפסיק לעשן מתחיל בהחלטה וממשיך בלא להתפתות. פשוט לא. התלות הפיזית נעלמת מאוד מהר כמו כל התמכרות, התלות הפסיכולוגית היא משהו קצת יותר מורכב , שתצטרכי המון תמיכה בתהליך הגמילה ממנו... הסיגריות מספקות לך משהו בחיים ועכשיו כשזה לא יהיה תצטרכי להתמודד עם איזה ריק שלא רצית לראות... וזה לא תמיד קל, אם כי אפשרי. מאחלת לך המון בהצלחה ואני כאן אם את צריכה משהו נוסף או סתם תמיכה בתהליך.... (אשמח לשמוע:-) ליאת

28/12/2006 | 19:44 | מאת: שיר

המון תודה על התשובה. היא אפילו ריגשה אותי : )

מנהל פורום טיפול בפרחי באך