שאלה בקשר לפחדים

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

02/08/2006 | 21:28 | מאת: ליאת

שלום וברכות על פתיחת הפורום. אני מטפלת צעירה בפרחי באך, יש לי מטופלת עם הרבה פחדים והתקפי חרדה שמתבטא בדפיקות לב וסחרחורות בעיקר, זה יכול להגיע פתאום באמצע יום עבודה, זה גם יכול להגיע כשהיא בבית או סתם כשהיא חושבת על משהו ומגיעה למחשבות על דברים רעים, אנחנו מדברות המון, היא "משחררת קיטור" להגדרתה, במקביל אנחנו גם עובדות ברפלקסולוגיה, שאלתי היא, איך אני יכולה לעזור לה, אני מרגישה לפעמים שאין לי מה לומר לה, איך אפשר לעזור עם הפחדים האלו, מה צריך לאזן אצלה? תודה רבה ליאת

03/08/2006 | 13:49 | מאת: ליאת אבן

ליאת היקרה, תודה על הברכות וברוכה הבאה. נשמע שאת מבקשת הדרכה גם לגבי המטופלת וגם לגבי עצמך. כשאת מדברת על התחושה של חוסר האונים (פרשנות שלי) כשאת יושבת מולה ושומעת את הפחדים והחרדות שלה ואין לך מה לומר- זוהי תחושה שמשקפת בהרבה מובנים את מה שעובר על המטופלת שלך בזמן התקפי החרדה. מאוד קשה לעשות רציונליזציה להתקפי חרדה ובמצבי התקף כאלה רוב האנשים זקוקים לזמן והמון תחושת בטחון וקרקוע על מנת לחזור לעצמם. אם למטופלת שלך יש פחדים ממוקדים, שאני מאמינה שגם קיימים, הייתי מציעה לפתוח את זה בשיחה. אפשרי לה לדבר על הפחדים ולחוש אותם יחד איתך. לגבי הסימפטומים של התקפי החרדה - סחרחורות ודפיקות לב - אני יודעת שמאוד עוזר לעבוד עם נשימה וקרקוע... ואני לא יודעת איך זה בא לידי ביטוי ברפלקסולוגיה - אשמח לשמוע. חרדות לא פעם מגיעות לאנשים שהפחד שלהם מאיבוד שליטה מאוד גדול ובמצבים האלה הם חווים את אובדן השליטה האולטימטיבי. אני תוהה מדוע נתת לה לבחור את התמציות לעצמה, שלטעמך (ואת המטפלת) לא התאימו לה כל כך.... האם גם שם היא זקוקה לשליטה ? איך את מרגישה לגבי הבטחון שלך בעצמך כמטפלת ? (אפרופו "מטפלת צעירה")... האם היא אדם שמאפשר לעצמו להרגיש את מגוון הרגשות הכואבים או שהיא נוטה להדחיק ולא להתמודד עם דברים שקשים לה ? על פניו נראה לי שהתמציות שיכולות להתאים הן : Aspen, Mimulus,Walnut,White chestnut, crab apple,agrimony. בשלב מאוחר יותר הייתי מוסיפה/משנה את התמציות ועובדת גם עם cherry plum. כמו כן ברור לי שיש לה המון רגשות שלא באים לידי ביטוי וכאן גם holly יכול לעבוד טוב כדי לשחרר את "הקיטור" שלה. הייתי רוצה לשמוע מה נתת לה ואם יש לך רעיונות אחרים/נוספים. מקווה שזה עזר - אם יש פרטים נוספים שיכולים לעזור לי לראות את המטופלת שלך יותר בבירור אשמח לשמוע. המון הצלחה, ליאת

מנהל פורום טיפול בפרחי באך