תחרותיות

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

24/07/2013 | 22:48 | מאת: שושי

שלום רון הנני מטפלת חדשה בפרחי באך הגיע אלי מטופל שמעיד על עצמו שהוא תחרותי. לדוגמא: הוא לא יכול לשמוע מישהו אחר מצליח יותר מימנו או שלאישתו יש קשר יותר טוב עם הילדים וזה גורם לו להקטין אותה מולם ועוד.... חשבתי על תמציות : היתר ולגש אשמח לקרא את דעתך בברכה שושי

שלום שושי. בכדי שאוכל לדייק ביעוץ למתן התמציות, אני זקוק למידע מפורט יותר. "הטיפול הוא באדם ולא בסימפטום" (דר' באך.), למרות שלפעמים ניתן להיעזר בסימפטומים, כדי להבין מי הוא האדם...וחשוב מאד לדעת, איך הדברים שתיארת (ושלא...), באים לידי ביטוי. למשל - "תחרותי" ? חשוב לדעת, איך זה בא לידי ביטוי? אולי זו קנאה... ??? במשפט שכתבת: "וזה גורם לו להקטין אותה מולם ועוד..", המילה "ועוד", חשובה מאד. אנחש בכל זאת לפי המידע שקיבלתי: "וזה גורם לו להקטין אותה מולם..." = BEECH . "...לא יכול לשמוע מישהו אחר מצליח יותר מימנו או שלאישתו יש קשר יותר טוב עם הילדים...= HOLLY . וכשתכירי את אופיו ותכונותיו לעומקן, תוכלי על פי המידע שקיבלת להוסיף עוד תמציות כנדרש. הערה: אני מציע להשתמש בשמות המקוריים של התמציות ולא בתרגום לעברית. בברכה - רון.

מנהל פורום טיפול בפרחי באך