באך ופוריות?

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

09/09/2006 | 19:00 | מאת: גל

שלום לכם, אני מטופלת בהפריית מבחנה (10 כשלונות),בקרוב יהיה בת 43 למען האמת, איבדתי כמעט לחלוטין תקווה ואמונה שזה יצליח. למרות זאת, אני עדין לא מתייאשת וממשיכה בטיפולים כל עוד זה מתאפשר. האם פרחי באך יכולים לעזור באיזשהו אופן למצב בו אני נימצאת? ניסיתי צמחים סינים תקופה דיי מכובדת, ולאחרונה עברתי 4 מפגשים של היפנוזה. אשמח לכל מידע או יעוץ מימכם, תודה מראש לכם,והצלחה בפורום.

שלום לך גל. לשאלתך - התשובה היא חיובית, אז אל תאבדי תקווה ! דר' באך כתב: "אני מטפל באדם ולא במחלה...". הוא התכוון להסביר, שההליך הטיפולי בפרחי באך והדיוק בהכנת התמציות, קשורים בהבנה העמוקה של האדם - אופיו, דפוסי חייו, השקפותיו, התנהגותו,חוויותיו, יחסו אל עצמו ואל סביבתו, מצבו הנפשי -ריגשי ועוד. על פי מידע זה, אפשר לאתר את "החסימות" המפריעות לאדם בזרימתו ההרמונית, הייחודית רק לו ואשר משבשות את מהלך חייו. התמציות הניתנות למטופל תפקידן לתמוך, לאזן ו"לפתוח" את החסימות ובכך לאפשר לו להמשיך במהלך החיים, בהרמוניה וללא הפרעות. אך בכך לא די , כי למטופל עצמו, חלק נכבד מאד בתהליך ההבראה ! על כן, אני מציע לך לפנות למטפל, הבקי בתורתו של דר' באך, שיוכל לקבל ממך את כל הנתונים הדרושים ועל פיהם, להכין לך תמציות מתאימות,לתמוך וללוות אותך בתהליך, בהצלחה ובאמונה. בברכה - רון.

09/09/2006 | 20:53 | מאת: גל

תודה לך, האם יהיה זה נכון לטפל עכשיו ,מאחר וכנראה שבסוף החודש אני מתחילה טיפול נוסף? האם אתא יכול להמליץ לי על מטפלים ממש באיזור תל אביב? והאם יכולה להיות התנגשות עם ההיפנוזה ( נישארו לי עוד מספר טיפולים לסיים)?. ושוב תודה,

12/09/2006 | 21:12 | מאת: ליאת אבן

לגל היקרה, אני מחזקת את ידייך ושולחת לך את כל האור והאמונה שאת זקוקה להם. אני בטוחה שככל שהזמן עובר את שואלת את עצמך לא מעט שאלות וחווה המון רגשות מעורבים הנעים מתקווה ליאוש, ציפיה ואכזבה שמחה וכאב. האם יש לך בעיה אנטומית/פיזיולוגית ? האם הרופאים יודעים למקד את המקור ? האם כרגע את מרגישה שזה יותר נוגע רגשית ? פרחי הבאך יכולים לעזור מאוד בתהליך שאת עוברת מבחינה רגשית ואולי אף פיזיולוגית. אני מאוד רוצה לשמוע עוד ואולי להמליץ לך על טיפולים של גופנפש שיכולים מאוד לעזור או לפחות למקד את הבעיה מכוון אחר. המון בהצלחה, ליאת

13/09/2006 | 11:40 | מאת: גל

היי ליאת, תודה על ההתיחסות המעודדת. הבעיה שלי בראש ובראשונה היא מכנית ( אין לי חצוצרות, בעקבות חיידק "קלומידיה" שנדבקתי בצעירותי.) בגיל 26 ו6 חודשים עברתי הפרייה אחת ומיד נקלטתי ונולד לי בן מקסים היום הוא בן -15 ו 5- חודשיים.עברו המון דברים בדרך, ( התגרשתי והתחתנתי שוב לפני 3 ו -8 חודשיים בערך). לבעלי אין ילדים הוא צעיר מימני בשנתיים וקצת. אני בסוף אוקטובר יהיה בת 43.היום נוספה לבעיה המכנית בעיית fsh גבוה, שמראה על רזרבה שחלתית נמוכה. בקיצור הרופא שלי נותן לי פחות מ - 5 אחוזים להצלחה מהבייציות שלי.בכל אופן עד היום רוב ההפריות נכשלו בגלל שלא היתה השתרשות ( חוץ מטיפול אחרון שלא היתה תגובה בכלל). בעניין טיפולים גופנפש אני מאוד פתוחה לנושא ועברתי לפני מספר שנים במשך שלוש שנים רצוץ פעם בשבוע " ריברסינג", לפני שנתיים לקחתי יותר משנה תערובת הומהופטית לפוריות שנקראת " וידה פוריה", עד לפני מספר חודשיים לקחתי יותר משנה פורמולת צמחים של אייל פוליטי ( מומחה סיני מצפת לפוריות), במשך שנה לקחתי פורמולות של יוסי פאטל, עשיתי מספר מפגשים של היפנוזה... זהו. באך לא ניסתי. (אי אפשר לומר שאני לא עושה מספיק), כל זה במקביל לטיפולי הפריה קונוונציונאליים , אם את חושבת שאפשר עוד לחדש לי , אני מאוד אשמח להעזר בך, תודה ושנה פוריה לנו.

מנהל פורום טיפול בפרחי באך