תשאול ואיבחון ראשוני (ומעקב)

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

23/10/2007 | 12:52 | מאת: שחר נרדיה

שלום רב מטפלי פרחי באך יקרים , אני מגיע מתחום הרפואה הסינית והשאלה שלי היא האם בטיפול בפרחי באך יש תשאול /תבנית/טופס שאלות קלאסי שכל מטפל מתחומכם צריך, מכיר ויודע? ואם כן, איפה ניתן להשיג את זה? תודה מראש והמשך יום נפלא שחר נרדיה

לשחר נרדיה שלום רב. ידוע לי, שישנם "מטפלי באך", שעובדים על פי שאלונים. אני אינני נוקט בשיטה זו וגם לסטודנטים שלי אני ממליץ שלא לנקוט בה. כי לדעתי, השאלונים, הטפסים והתבניות הם טכניים וכוללניים. אני מעדיף לנהל שיחה אישית, קולחת עד כמה שאפשר, לתת למטופל להתבטא בחופשיות, כדי שיספר על בעיותיו מצוקותיו, או על כל דבר אחר שבא לו, ולהרגיש משוחרר, רגוע ובטוח, כדברי חז"ל: "דאגה בלב איש - ישיחנה". גם בלימודי, ב"מרכז באך" באנגליה, העדיפו את השיחה הבלתי אמצעית, הידידותית והאמפטית.(המטפל מוזכר כ - "אח גדול" ). בהתאם למהלכה ולהתנהלותה של השיחה, מתקבל מידע חשוב ומדויק, כך שהמטפל הבקי, המקשיב, המאזין, השומע ,המתבונן, הרואה והמסתכל, יכול לבנות "תמצית טיפולית", שתתאים למטופל, על מנת להתחיל בתהליך הטיפולי. אם המידע חלקי ואינו מספיק דיו, יש באפשרותו של המטפל לשאול ולברר דברים בהתאם לאדם שמולו. למידע קצת יותר נרחב, הקלק על תמונת העציץ, שמשמאל, מתחת לתמונותינו. בברכה - רון.

24/10/2007 | 09:07 | מאת: שחר נרדיה

אהלן רון, נעים מאוד! אני מסכים שהשיחה האישית היא פורה ומפרה , ההתעניינות שלי לגביי תבנית שאלות באה מתוך רעיון שלי ליצור מאגר של תבניות תשאול מכלל תחומי הרפואה המשלימה ובכך להעשיר את התשאול של הרפואה הסינית. יש לך מקור להמליץ לי עליו שבו אוכל למצוא תבניות כאלה? תודה, שחר

מנהל פורום טיפול בפרחי באך