טיפול בעזרת תמציות באך

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

14/08/2007 | 21:41 | מאת: שי

שלום רציתי לדעת האם מותר להשתמש בו זמנית במקביל ב3 פורמולות טיפוליות שונות 3 סוגי תמהילים טיפוליים שונים שכל אחת מהם מכילה 5 סוגי תמציות מהתמציות הבסיס,תמצית האם פורמולה 1 שמטפלת בעבודת עומק ומורכבת מ-5 סוגיי תמציות שיוצרות בקבוקון טיפולי פורמולה 2 לחידוש כוחות הנפש ותמיכה בנפש (5 סוגיי תמציות) פורמולה 3 להרגעה ולהיתמודדות עם חרדות ועבודה עם דברים/תכנים מכאיבים וקשים ופחדים וחרדות וכו........(4 סוגי תמציות)

שלום שי. זה שאתה מטפל (ציטוט): "בו זמנית במקביל ב-3 פורמולות טיפוליות שונות 3 סוגי תמהילים טיפוליים שונים", כלומר, עבודה והתמודדות עם 14 מסלולים שונים בו זמנית(!), יוצר מצב של "תפסת מרובה לא תפסת!!!" ונוגד את הגישה הטיפולית העדינה ב"פרחי באך", המאפשרת תהליך של "קילוף הבצל" וניקוי של "שכבה" אחר "שכבה". אם במהלך הטיפול אני מגיע למסקנה, שיש צורך ב - 14 תמציות (לדוגמה), הייתי מצמצם את מספרן ולוקח בחשבון את המטרה המיידית והחשובה למטופל, "לכאן ולעכשיו" . בהמשך, לאורך התהליך הטיפולי המתפתח, הייתי בודק את מצבו ואת חוויותיו ופועל בהתאם. גם דר'' באך עצמו, (לפי הכתובים), לא נתן למטופליו להתמודד עם יותר משמונה סוגי תמציות בו זמנית. לאן אתה ממהר ? סע לאט... בברכה - רון.

מנהל פורום טיפול בפרחי באך