החזרת חוש הריח

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

19/05/2007 | 23:47 | מאת: myself82

שלום, אני חסרת חוש ריח (לא מלידה). אינני זוכרת את עצמי מריחה, אך לדברי הורי הרחתי בילדותי (הרחתי את האוכל מחדר המדרגות, התרעתי שיש להחליף חיתול לאחי הקטן.. וכדומה).במשך שנים ארוכות (עד התיכון) לא ייחסתי חשיבות לדבר כלל ומעולם לא דיברתי על כך (לא חשבתי שמשהו לא בסדר). הורי גילו שמשהו לא בסדר כאשר האוכל שהיה על הגז החל להישרף, אני לא הרחתי כלום מהסלון והם הריחו את הריח מחצר הבניין למטה. החלטנו שיש לפנות לטיפול. הסיבה להיעלמות חוש הריח הינה מחיצה עקומה באף. ככל שגדלתי וגדלו העצמות המחיצה העקומה חסמה את גישת האוויר ל"נקודות הריח" שמעל לאף. בגיל יחסית מאוחר (בתיכון) ביצעתי ניתוח ליישור המחיצה על מנת להסדיר את דרכי הנשימה, אך חוש הריח לא חזר. כאמור, אינני מריחה כיום כמעט דבר, פרט לדברים בעלי ריח מנטה חזק מאד (כגון המשחה לכאבי שרירים "בן-גיי") ואת ריח הדלק בזמן התדלוק. שאר הריחות, חזקים ככל שיהיו, אינני מריחה. כיום אני בת 24 ואני מאד רוצה לחזור להריח. האם יש טיפול שיכול לעזור לי?

20/05/2007 | 17:43 | מאת: ליאת אבן

שלום, נשמע שהבעיה מורכבת, ויחד עם זאת כל מה שכתבת יכול להעיד על כך שהיעלמות חוש הריח שלך נובע יותר מהפן הנפשי/רגשי מאשר פן פיזיולוגי (וזה אני מניחה כי למיטב הבנתי את העניין הפיזיולוגי/אנטומי בדקת והכל תקין). ממליצה לך בחום להיעזר בשיטת אייפק - IPEC, שהיא גישה אינטגרטיבית המקשרת בין גוף לנפש ומנקה את המחסומים הרגשיים (במידה ויש) המאפשרים את החיבור התקין בין הנפש לתפקודים הפיזיולוגיים של הגוף. פרחי באך יכולים להיות מצוינים לתהליך, אבל לא רק... את מוזמנת ליצור איתי קשר בטלפון, אסביר לך יותר ואוכל להפנות אותך למטפל באיזור מגורייך אם יתאים לך. בברכה, ליאת

מנהל פורום טיפול בפרחי באך