גידולי עור על איבר מינו

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/08/2006 | 21:26 | מאת: מוטרדת

יש לי בן זוג חדש (בן 40 וקצת) זה מספר חודשים ויש עניין שקצת מטריד אותי. יש לו על העור כל מיני גבשושיות מהסוג שמופיע לפעמים, אצל אנשים מבוגרים בעיקר, על הצוואר, מן גידול עור כזה ששורפים בדר"כ אצל רופא עור. יש לו שניים כאלה בבסיס הפין, בקטע החיבור בין האשכים לפין עצמו. על הפין עצמו, ממש בבסיס, יש לו מספר גידולי עור גם כן שנראים בצורת כיפה של פטריה, עגולים, שטוחים, חלקים ובצבע זהה לעור, כל "עיגול" כזה בקוטר של כ- 2-3 מ"מ ודי דומים לאלה שתיארתי קודם. ראיתי במספר אתרים תאורים מפחידים למדי, כולל תמונות של משהו שנקרא קונדילומה ודי נחרדתי, למרות שמתמונות ספורות שראיתי ברשת, זה לא ממש דומה. איך לדעת מה זה? אני אלמה צעירה (36) אחרי זוגיות של כמעט 20 שנה עם אותו בנזוג וכל העניין הזה של זוגיות אחרת, מחלות מין והחשש מהן מאד חדש לי. אני לא ממש יודעת איך לגשת ולדבר איתו על נושא זה, שידוע שיש גברים שנחרדים מעצם הרעיון של להבדק או לחשוב על משהו שלא פועל אצלם אבל חייבת לדעת שהכל בסדר אצלו. קראתי קצת על הקונדילומה ואני יותר ויותר מתרשמת שלא בזה העניין, אצלו זה ממש נראה כמו גידולי עור ולא כמו יבלות. השאלה היא האם זה נשמע כמו משהו שאני אמורה להיות מוטרדת ממנו? אני יודעת שאני נשמעת קצת בורה או נאיבית, אבל אני די חדשה בעסק הזה וגם מוצאת את עצמי די היסטרית מכל הסיפורים מסביב על מחלות למינהן. האם יש בדיקת דם, כמו בדיקת האיידס שיכוללה לשלול קיום מחלות מין שונות?

02/08/2006 | 23:59 | מאת:

יחסי מין עם כל בן זוג חדש רצוי מאוד שיהיו מוגנים על ידי שימוש בקונדום. אם הקשר קבוע רצוי להבדק על ידי בדיקת דם לHIV -איידס, הפטיטיס B והפטיטיס C- וירוסים שיכולים לעבור במגע מיני. לפני התיאור שלך נראה שמדובר ביבלות וירליות או קונדילומה. אני ממליצה לך להבדק על ידי רופא נשים או גניקולוג ולספר להם את מה שיש לבן זוג ולהתייעץ. לגבי מה להגיד לבן זוג? ברגע הראשון שיהיה נוח ומתאים לנסות לברר ולבקש שיטפל, כי זה אכן עשוי להיות מדבק.

04/08/2006 | 01:23 | מאת: באותו עניין

הפטיטיס B ו-C הן בדיקות שמהוות אינדיקציה גם לקונדילומה וגם למחלות מן אחרות?