אקנה בסנטר לאחר גיל 30

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/08/2006 | 21:25 | מאת: לונה

מזה שנים אני סובלת מאקנה באזור קבוע - הסנטר, אני בת 30 + , לאחר בדיקה של רופאת עור היא הציעה לי טיפול בכדורים המכילים "רואקוטן" (או שזהו שמם של הכדורים) טיפול שמתבצע במשך חצי שנה רק בחורף, השאלה שלי היא שכבר שנים אני הולכת לרופאי עור ומקבלת כל מיני משחות ואף אחד לא הציע לי את הכדורים הנ"ל. השאלה שלי היא האם מומלץ לקחת אותם והאם הם באמת עוזרים לסילוק האקנה באופן תמידי? והאם ישנם סיכונים בלקיחת כדורים אלו? מהם? תודה לונה

01/08/2006 | 21:36 | מאת: אחת שטופלה ברואקוטן

מנסיוני, טופלתי לפני כשלוש שנים במשך שמונה חודשים ברואקוטן. מדובר בכדור מאד לא ידידותי. הוא גורם לתחושת יובש נוראית בפנים, צריך מנוי לבליסטקס כי השפתיים נורא מתייבשות, העיניים מתייבשות (אני לא נזקקתי אבל חברה כן - לדמעות מלאכותיות) וגם יובש בוגינה בתקופת הטיפול. אצלי ההשפעה היתה בעיקר בשפתיים והשפעה נוראית על מצב הרוח, תופעה מוכרת אבל נדירה יחסית. מעבר לכך אסור להחשף לשמש, אסור להכנס להריון במהלך הטיפול וחצי שנה אחריו וצריך לבצע מעקב תיפקודי כבד. למרות הטיפול הממושך, הבעיה אצלי הורמונלית כנראה והטיפול לא עזר כמעט בכלל (הוא צמצם את אזורי הופעת הפצעים אך לא העלים אותם כליל), חברה נוספת שטופלה - גם לה לא עזר הטיפול. בחורות אחרות שאני מכירה וטיפלו מאד עזר להן, למרות הסבל הן ממליצות בחום. אני מציעה לשקול טוב את החיוב והשלילה לפני הנטילה שלהן ועוד משהו, רק בליווי רופא שאת סומכת עליו.

02/08/2006 | 23:47 | מאת:

רואקוטן היא תרופה מקובלת לאקנה בינוני-קשה או לאקנה שלא מגיב לטיפולים אחרים. התרופה קיימת לפחות 20 שנה ויש ניסיון רב ותגובות טובות לטיפול. כ 80-90% מהמטופלים מגיבים טוב לטיפול והעור נקי לאחר טיפול שנמשך חצי שנה-שנה. אקנה בסנטר בנשים מעל גיל 30 יכול להיות קשור לחוסר איזון במחזור החודשי ולעיתים התגובה לרואקוטן פחותה ,אך עדיין טובה. רצוי לשלב עם גלולות למניעת הריון שכן במהלך הטיפול וחודש לפחות לאחריו אסור להכנס להריון.