קונדילומה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

06/08/2006 | 19:01 | מאת: רבקה

מה הסכנות של הקונדילומה אצל גברים? אני מבינה שמרגע ההדבקה ועד להופעת הסימפטומים עלולים לחלוף חודשים או שנים ולא ידעתי שנדבקתי. איך בודקים בכל זאת קיום הנגיף? אם נדבקתי ועדיין לא צצו היבלות המדוברות, מה הטיפול והאם יש מיגור סופי של הנגיף או שחיים איתו?

09/08/2006 | 02:24 | מאת:

קונדילומה באיברי המין מאבחנים לפי הצורה החיצוניתשלהם אצל רופא עור. בנשים אם יש קונדילומה באיברי המין החיצוניים מומלץ גם לבצע בדיקה גניקולוגית של הנרתיק וצוואר הרחם כולל משטח PAP שיכול לאבחן שינויים של קונדילומה. בגברים לרוב הקונדילומה לא מסכנת את הבריאות. בנשים, המצאות הנגיף שגורם לקונדילומה HPV, יכול להעלות את הסיכון לסרטן צוואר הרחם. אשה שלבן הזוג שלה יש קונדילומה מומלץ שתבדק על ידי רופא נשים. וכן מרגע ההדבקה ועד הופעת הנגעים יכולים לחלוף שבועות חודשים וגם שנים.