פוטותרפיה-האם מישהו ניסה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

28/03/2009 | 22:01 | מאת: דנה

שלום, שמעתי על שיטה חדשה שעוזרת לעור בעייתי עם פצעי בגרות-פוטותרפיה(חיסול חיידק האקנה ע"י קרן אור כחולה). אם מישהו התנסה בשיטה או שמע על מישהו שעבר טיפול פוטותרפי, ארצה לדעת אם מומלץ וכדאי לעבור טיפול כזה, ממישהו מנוסה. =)

30/01/2011 | 22:48 | מאת: קרן

אבל לא לאקנה אלא לפריחה לא ברורה בעור, שאנטיביוטיקה לא עזרה לה. אצלי היה צורך להקרין על כל הידיים והרגליים. מדובר בקרינה שהיא לא מסוכנת, כאילו הוציאו מקרני השמש את האור המזיק שבהן. התהליך הוא פשוט: מורידים בגדים (נשארתי בתחתונים) ועומדים מול מכשיר גדול שברגע שנדלק בו האור - זה לוח אור, לא אור ממוקד מנורה קטנה - את עומדת וממתינה. כמו "שעת שיזוף". חשוב מאוד שתקחי איתך משקפי שמש, וכדאי איזה מגבת כי האור הזה חם. ככה מס' דקות וזהו, מתלבשים והולכים הביתה. אני חזרתי כל יומיים לטיפול, הוא כנראה עבד כי הנגעים נעלמו.