פטריה מחתול

דיון מתוך פורום  רפואת עור

28/11/2008 | 00:00 | מאת: טלי

שלום רב, לפני שבוע בערך הופיע לי בצד האחורי של הירך מעין כתם אדום עגול בקוטר של מטבע. לאחר שהלכתי לרופא עור הסתבר שזו פטריה שהועברה מחתול. הרופאת עור נתנה לי משחה וזה היום השלישי לטיפול אך עושה רושם שהקוטר העגול של הפטריה הולך ומתרחב במקום להצטמק. א.הפטריה עצמה עלולה לגדול? ב. מקריאה קצת על הטיפול בפטריה הזו הבנתי שמקובל לקחת כדורים(למרות שהיא לא נתנה לי) ג. האם אני מבזבזת את הזמן במריחת משחה שלא נראה שהיא עובדת?? ד. כמה זמן לוקח לזה לעבור? ה.ובכלל האם אני צריכה לנקוט בזהירות בכל מה שקשור ללבישת בגדים/מגבות..וכל מה שבא עם זה במגע..? ו.את החתול כמובן הוצאנו מהבית. מחכה לתשובתם תודה.

30/11/2008 | 16:56 | מאת:

האם עשו לך תרבית מהפצע? זאת משום שישנם סוגים של פטרייה מחתול שאינם מגיבים למישחות האנטיפטרייתיות הרגילות ויש צורך במישחות אחרות או בטיפול בגריפולין דרך הפה ! המישחה יכולה לקחת חודש ימים עד הריפוי אך אם היא פועלת היא לכל הפחות היתה אמורה למנוע את התפשטות הפריחה !