הרפס רדום בשפתיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

18/11/2008 | 22:10 | מאת: שואלת

נעניתי כאן שהרפס רדום לא מדבק קראתי את זה היום ברשת מה דעתך המקצועית על זה? תודה בעבר חשבנו שההדבקה מתבצעת רק בעת שקיימים נגעים פעילים בעור, תקופה קצרה לפני הופעת הנגעים ותקופה מסוימת לאחריה. עם פיתוחן של שיטות גילוי ואבחון חדשות ורגישות ביותר התברר, שקיימת הפרשת וירוסים גם בעת שאין נגעים עוריים פעילים. יתירה מזאת, כיום ברור לנו שרוב ההדבקות קורות דווקא בעת שאין נגעים עוריים פעילים. בעבודות מבוקרות היטב הוכח שלמעלה מ-80 אחוזים מההדבקות בין בני זוג קורות בעת שהמחלה "רדומה".

26/11/2008 | 00:13 | מאת:

הדעה הזו שקראת ברשת נכונה בעיקר לגבי הרפס של הריריות כגון ריריות אברי המין או רירית חלל הפה .