איך ולאן קנדידה יכולה להתפשט?

דיון מתוך פורום  רפואת עור

15/11/2008 | 20:16 | מאת: שרון

אני סובלת מקנדידה גלאברה בוגינה כבר מעל חודש אני נוטלת פלוקנול כבר כמה שבועות בהפרשים של 3 ימים בנוסף עד לפני שבוע נטלתי ראוקטן, למרות הראוקטן היו לי פצעים בישבן שמרחתי עליהם אקנתרים ולוקאסיד תוך כדי הראוקטן כמה ימים ברצף. נהיה לי כמו כתמים אדומים עם קליפה אותם קרצפתי בעזרת ליפה בשביל להסיר את העור היבש. מאז נראה שהכתמים החמירו ונהיו אדומים. האם אפשרי שנדבקתי בפטריה מהוגינה לישבן או שאולי המניפולציה העורית האינטנסיבית שעשיתי תוך כדי נטילת ראוקטן היא שגרמה לכתמים האדומים בישבן. אשמח לעזרה מהירה מה לעשות. אני עדיין נוטלת פלוקנולים, האם במידה וזה פיטריה הם יעזרו? או שעליי למרוח גם אגיסטן או משהו? אני ממש בלחץ ואני לא מצליחה להשיג תור לרופא (עור או נשים) בשבועות הקרובים אמשח לתשובתכם המהירה מה ניתן לעשות. תודה תודה

16/11/2008 | 14:19 | מאת:

הפצעים בישבן קרוב לוודאי אינם קשורים לקנדידה שלך . קנדידה יכולה להתפשט ולגרום לדלקת חריפה בעור של אברי המין החיצוניים או לעור של אבר המין של בן-זוגך.