אטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

15/11/2008 | 15:37 | מאת: רותי

שלום, בתי בת שנה וסובלת מאטופיק כחצי שנה, לאחרונה התחלנו טיפול הומאופטי (בתקווה שיעזור...). שמעתי שעדיף להלביש לה רק בגדים שהם 100% כותנה, האם זה נכון? האם מדובר כל הזמן או רק בתקופות בהן האסטמה פורצת? אשמח לקבל תשובה מוסמכת וגם תשובות מאמהות עם נסיון. תודה! רותי

16/11/2008 | 07:17 | מאת: ירון

בוקר טוב. אני אב לתאומים חולי אטופיק דרמטיטיס. שניהם טופלו אצל הומאופט ידוע בשיטת ההומאופטיה הקלאסית. לשניהם ניתנה אותה התרופה . כארבעה ימים לאחר לקיחת התרופה החלו ילדיי לסבול מהתגברות הגרד בטרוף ומגילויי עצבנות ודכאון. שבנו אל ההומאופט והוא אמר כי זה זמני יכי המחלה כאילו יוצאת החוצה. המשכנו בטיפול, ההחמרה הואצה והילדים נכנסו לטרנס טרוף של גרד והכפלת הפצעים. הרופא החליט להחליף את התרופה . כשבוע לאחר החלפת התרופה לתרופה חדשה ההחמרה לא דעכה בכלל, עד אשר נאלצתי להגיע למיון ילדים ואישפוז. במיון ספרו לי כי מקרים רבים כאלה יש כמעט בכל שבוע וכי התרופות ההומאופטיות הן בעצמן גורמי אלרגיה ואצל החולה האטופי יש כאילו החדרה של אלרגנים שגורמים להתעצמות המחלה. זאת גם אמר לי מטפל ברפואה משלימה שמתמחה בבעייה שבדיעבד חבל שלא שעיתי לעצתו. מנסיון לומדים ..השמרי מהומאופטיה - זה מה יש לי לייעץ לך.

16/11/2008 | 07:53 | מאת: רותי

הי ירון, קודם כל תודה רבה על ההתייחסות. כל מה שקראתי עד עכשיו בקשר לאטופיק והומאופטיה היה ממש שונה ממה שאתה מתאר, קראתי הרבה חוות דעת שאם ממשיכים עם הפתרונות של הרפואה הקונווציונלית אז האטופיק הופך לאסטמה רגילה ולא רק של העור וכו'. בני כמה ילדיך? מתי זה פרץ?

16/11/2008 | 16:58 | מאת: אלמוני

רציתי להוסיף, בתור אחד שסובל מאטופיק במשך 10 שנים כי ההתפרצות יכולה להגרם כתצואה ממזג האויר כגון החשפות לסביבה ממוזגת קר או חם מדי. ובמיוחד כתגובה למצב נפשי עצבנות וכו'