שאלות בנושא רוקאוטן - אני מיואש

דיון מתוך פורום  רפואת עור

08/11/2008 | 01:19 | מאת: מתבייש בפנים שלי

אז ככה .. אני נוטל רואקוטן מאז סוף ספטמבר במינון של 40 מ"ג ליום... ז"א - עוד מעט חודש וחצי של טיפול........ אמרו לי שתהיה החמרה בפנים ושבחודש הראשון כל ה"איכסה" ייצא החוצה.. - האמת? אני לא רואה שום החמרה ובטח ששום "איכסה" לא יוצא החוצה, האם זה אומר שהטיפול לא טוב אצלי? זה מדאיג אותי טיפה ודבר שני, אם אני כבר כמעט חודש וחצי בטיפול (מאז ה-27.9 אני נוטל 2 כדורים ביום), מתי בערך הטיפול אמור להסתיים? אני ממש נואש, אני מרגיש שאני לא מסוגל ללכת לבית ספר ואחרי כל יום שנגמר בבית ספר אני מרגיש הקלה ואפילו שמח שמגיע סופ"ש ככה אני לא צריך לראות אנשים בחוץ (התסכול הנפשי שלי הגיע למצב קשה מאוד בגלל הפצעים). בעבר חשתי אדם יפה וגם הסביבה שידרה לי את זה, היום אני מרגיש מכוער ולא רצוי בגלל הפצעים. קשה לי אפילו לדבר עם אנשים / להסתכל במראה אוף! =(

09/11/2008 | 20:37 | מאת: מור

פצעים זה רק חיצוניות. אני מבינה אותך, וזה לא נעים, אבל כולנו פשוט חיים בסרטים שכולם בוהים בנו. לאף אחד לא באמת אכפת ואם תאמץ את הגישה הזאת אולי יהיה לך קל יותר. מקווה שהכול יהיה יותר טוב:)

12/11/2008 | 12:46 | מאת:

הטיפול ברואקוטן הוא למשך כחצי שנה עד שמונה חודשים. יש לחכות בסבלנות עד שרואים השפעה. זה שאין לך החמרה לא 'אומר' שהטיפול לא טוב. ממליצה גם להגיע לביקורת אצל רופא/ת העור שלך.

05/01/2009 | 11:33 | מאת: מייקל

שלום רב, האם רוקאוטן פוגע בפוריות הגבר? והאם ישנו סיכוי לעובר כאשר הגבר נוטל את התרופה? לתשובה מהירה אודה