כתמים אפורים מתחת לציפורן

דיון מתוך פורום  רפואת עור

04/11/2008 | 11:29 | מאת: טל

שלום רב לפני כ-8 שנים בציפורן בבוהן הרגל התגלה אצלי כתם אפור-שחור. רופא עור קבע כי מדובר בפיגמנטציה (הכתם הוא בצד הציפורן). לפני כחודשיים שמתי לב כי הופיעו לי פסים אפרפרים חלשים באמצע 2 ציפורניים בכף היד(לאורך הציפורן) . העניין מאוד מלחיץ אותי ולא ברור לי מה קורה איתי? אנא עזרתך. תודה

04/11/2008 | 16:09 | מאת:

לצערי אין אפשרות לייעץ לך ללא בדיקה בלתי אמצעית:זה יכול להיות דבר פעוט כגון פטרייה אך זה גם יכול להיות חלילה מה שהוא יותר רציני.

11/11/2008 | 00:46 | מאת: טל

ד"ר אשר יהב שלום רב בהמשך לפנייתי באשר לפסים אפרפרים על 2 ציפורניים ביד ימין, נבדקתי ע"י רופא עור שסבור כי מדובר בשינויי גוון בציפורניים כחלק מתהליך טבעי. הרופא נתן לי דוגמא לעניין שיער שמתחיל להלבין, ואמר לי כי שינויי גוונים אפשרי בכל איבר ומקום בגוף. הרופא ראה בדיקות דם שלי מלפני 3 חודשים (שהיו תקינות), ואמר לי להסיר דאגה מליבי ופס אפרפר לאורך הציפורן במקרה שלי לא מעיד על כלום. השאלה שלי היא האם ייתכן? האם נתקלת כרופא עור במצב כזה? ומה לעשות אם לא?, תודה.