פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

13/10/2008 | 15:05 | מאת: קובי

בגיל 48 התגלתה אצלי מלנומה 0.2 בסנטר והיא הוסרה. במשך 4 שנים אני נתונה תחת מעקב ביחידה האונקולוגית והפלסטית אולם אני רואה כי שטח הניתוח בו הוסרה המלנומה הפך לשטח שצבעו לבן. 1. מה הסיבה לכך והאם ניתן להחזירו לצבע העור הקודם שלי (שחום). 2. האם השטח יגדל ויתרחב או שמא זה יעצר. * יש לציין כי אינני נחשפת לשמש ומקפידה על הגנה מירבית מהקרניים. תודה וחג שמח.

14/10/2008 | 10:31 | מאת:

קצת קשה לי להתייחס מבלי לראות את העור. איזור לבן בעקבות ניתוח יכול להיות חלק מרקמת הצלקת. אם את במעקב, ממליצה לך לברר עם הרופאים המטפלים בך .

16/10/2008 | 14:40 | מאת:

כנראה שמדובר בצלקת ניתוחית.אם אכן זו הסבה אזי זה לא יגדל. במקרה כזה אני מציע שתנסי להסתיר את זה בעזרת MAKE UP.