סבוראה על הפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

10/10/2008 | 10:46 | מאת: קטי

אני סובל מסבוראה על הפנים מזה מספר שנים. ומשנה לשנה היא נהיהת יותר ויותר קשה (אדמומיות על העור). עד היום השתמשתי בשמפו SEBOSEL ו NIZORAL לקרקפת לסרוגין. לפנים השתמשתי במשחת ELOCOM. אני רואה שהיום התכשירים אלו כבר עוזרים פחות ופחות (כנראה התרגלות של הגוף) ואני מאוד סובל (במיוחד הבעיה אסטטית ואני עובד עם אנשים). מבקש יעוצך בנושא. מה אפשר עוד לעשות. תודה רבה.

14/10/2008 | 10:18 | מאת:

חשוב מאוד לחפוף את הראש יום יום כי זה מנקה את החלביות של הראש ומשפיע גם על עור הפנים. לא מומלץ למרוח באופן קבוע משחות המכילות סטרואידים כמו אלוקום, זה עם הזמן גורם לאודם קבוע באיזור המריחה. משחות שלא מכילות סטרואידים יכולות לעזור-אלידלELIDEL או PROTOPIC. אם לא עוזר אפשר לנסות טיפול בכדורים- רואקוטן המשמש גם לטיפול באקנה או ספורנוקס המשמש בעיקר לטיפול בפטרת. ממליצה להתייעץ עם רופא/ת העור ולהדגיש שהבעיה מאוד מפריעה בתפקוד היומיומי עם אנשים.