חשד ל-KERION

דיון מתוך פורום  רפואת עור

07/10/2008 | 23:20 | מאת: ליאור

שלום רב בהמשך לשאלתי לגבי נגע בקרקפת ראש אצל ביתי בת השנתיים ותישעה חודשים שתבדה לחיים ארוכים ובריאים בתחילה היה נגע בקרקפת ללא גרד או כאבים החל טיפול לפי מירשם רופא קיבלנו מישחת דרמקובין,המשחה לא עזרה כלל וראינו שהחלה נפיחות עם אדמומיות לאחר שלושה ימים פנינו לרופא ילדים אחר ת אשר איבחן אחרת ונתן אנטיביוטיקה (צפוויד פורטה) ומישחת פוסידין ,האזור הנגוע החל להשתפר קלות לאחר יומיים ניגשתי שוב לאותו רופא לאבחנה נוספת,והתעקשתי לטיפול דחוף הגענו לבית חולים רמב"ם ושם לאחר מספר שעות אושפזנו ל-5 ימים עם אנטיביוטיקה דרך הווריד ממצאי רופא העור בתחילה היו:"ע"פ קרקפת נגע קשקשי מורם המאיים ל-KERION על פני עור הקרקפת נודול בשרני שבמרכזו מספר נגעים בגודל של סיכה " במהלך שהותנו בבית חולים לאחר יומיים חלה הטבה משמעותית (אנטיביוטיקה דרך הווריד) הנפיחות ירדה מעט,השלפוחיות נעלמו והאזור החל להתייבש נבדק לאחר יומיים ע"י כירורג ולא נימצא כי כרגע מדובר באבסס מעבדת מיקרוביולוגיה בדיקת GENRAL CULTURE תרבית עקרה בדיקת MICROSCOPY משטח ישיר שלילי (סוג חומר מוגלה כיום אנו בבית,ממשיכים בהמלצת הרופא עוד שבוע אנטיביוטיקה היינו אמורים כבר בבית חולים להתחיל לקחת "גרפולין פורטה" אבל משום מה לא היה בבית חולים התחלנו בבית טיפול עם כדורים גרפולין פורטה שקיבלנו לקנות ונכשלנו (לא פשוט לתת לילדה בת שנתיים וחצי לבלוע כדור) הזמנתי תמיסה דרך בית מרקחת אחר (לאחר שנאמר כי ישנם רק כדורים) אני די חרד ודואג למצב ביתי מספר שאלות מקווה שתוכלו לעזור לאור כל הממצאים 1.קיימת עדין נפיחות לא קלה האם מדובר בהחלמה איטית ? 2.כרגע בקודקוד שמאלי באזור הנגע לא גודל שיער בקוטר יחסית קטן עדין לא יודעים איך לקרוא לאזור הנגוע ויצאתי מהבית חולים עם הרבה חששות ושאלות האם לאור מה שתיארתי לעיל יש מקום לדבר על KERION אשמח לקבל כל מידע ודרך להתמודד עם הבעייה בתודה ליאור אמור

14/10/2008 | 10:12 | מאת:

ראשית, נבדקתם וטופלתם בבית חולים רמב'ם, זהו לכל הדיעות מרכז רפואי מהטובים בארץ ונמצאים בו רופאי עור מעולים. כך שאני מניחה שקיבלתם טיפול ראוי. עם זאת, אני מבינה את החשש. אנסה לענות. קריון מתאר מצב של פטרת הקרקפת-פטריה שחודרת לשורש השערה. זה לרוב מלווה בתגובה דלקתית נלווית-אודם, חום מקומי והפרשה. הבדיקה שמוכיחה שזו אכן פטרת היא המשטח, שאצלכם יצא שלילי. יש להמתין לתשובת התרבית. לעיתים יש פטריה בראש ובכל זאת המשטח שלילי בגלל שיש מסביב הרבה הפרשות וזה מסתיר את הפטריה. הפטריה מגיעה לקרקפת על ידי הדבקה מחיות כמו כלבים או חתולים. זו לא מחלה מסוכנת ולרוב חולפת תוך מספר שבועות תחת טיפול בגריפולין. ממליצה לעקוב אחר הוראות רופאי העור והילדים במרפאה. אם יש חשד לקריון הטיפול בגריפולין מתאים, נסו את התמיסה. רפואה שלמה.

14/10/2008 | 18:44 | מאת: ליאור אמור

תודה רבה לך האם את ממליצה על חפיפה עם שמפו מסויים או משחה מסויימת חיצונית אשר יכולה לזרז את ההחלמה כרגע הפצע הוא מאוד יבש עם מוגלות אשר יבשו והטיפול העיקרי הו א דרך שתיית תמיסה 10 מ"ל של גריפולין ושוב תודה ליאור