רואקוטן בגיל 34

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/10/2008 | 17:05 | מאת: לילך

בת 34,יש לי פצעים בלחי ימין, מוגלתיים, אך לא דומים לפצעי בגרות. אדומים ונראים כמו פצעים פנימיים שלא עוברים. הרופא רשם לי רואקוטן 20 מ"ג פעם ביום עד שיעברו הפצעים(לדבריו חודש-חודשיים)ואח"כ רק פעמיים בשבוע. בעברי סבלתי מפצעי בגרות חמורים יותר וטופלתי ברואקוטן במשך חצי שנה כ-60 מ"ג ביום. שאלתי: ידוע לי שיש להגיע למינון מצטבר של כ120-150 מ"ג לכל ק"ג שאני שוקלת. הרופא הנוכחי בניגוד לרופא הקודם, לא שאל כמה אני שוקלת ולא התאים את המינון למשקלי. האם בכלל במינון כזה הטיפול יהיה אפקטיבי, שכן בכמות של 20 מ"ג לא אגיע למינון מצטבר והפצעים לא יעברו. זוכרת שבפעם קודמת רק בחודש החמישי היה שיפור. איך הרופא אמר כי בחודש ראשון שני כבר לא יהיו לי פצעים?

14/10/2008 | 10:40 | מאת:

לפני מספר שנים היה נהוג לטפל במינון גבוה של רואקוטן בהתאם למשקל הגוף והיה צריך להגיע למינון מצטבר. כיום יש וריאציות שונות של הטיפול ויש רופאים המטפלים במינון נמוך יותר וזה נותן תוצאות מצויינות גם כן. אם לא תהיה תגובה ניתן יהיה להעלות את המינון.