סטרפטיקוק ופסוריאזיס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/10/2008 | 09:11 | מאת: מוטרדת

נדבקתי בחיידק בגרון וכתוצאה מכך(על פי רופאת העור) נתמלאתי בפצעים שהתגלו כפסוריאזיס ,כרגע אני נוטלת 10 ימים אנטיביוטיקה. האם יש מצב שבו אסיים עם האנטיביוטיקה והפצעים לא יעברו? אני כ"כ מוטרדת מכך מאחר וגם הפנים החלו "לפרוח" וכמובן הגוף זה נורא!!! מה עושים??האם יש משהו אחר לעשות על מנת להעלים אותם? והאם הם מותירים סימנים בגוף לאחר העלמותם? תודה מהמוטרדת . חג שמח

03/10/2008 | 11:49 | מאת:

קיימת צורה מסויימת וקלה של פסוריאזיס שמופיעה בצורת פריחה על פני כל הגוף והיא מופיעה לאחר דלקת גרון סטרפטוקוקלית. נקרא GUTTATE PSORIASIS. הטיפול במקרה כזה כולל טיפול אנטיביוטי בחיידק ולעיתים צריך לטפל גם בעור על ידי מריחת משחות או טיפול פוטותרפי (מנורות) או טיפול בים המלח. המחלה עוברת יחסית מהר ולא מותירה סימנים קבועים. אנא התייעצי עם רופא/ת העור שלך לגבי הטיפול. רפואה שלמה לך