מבקשת עזרה דחופה - פריחה בעקבות טיפול באינפרא אדום

דיון מתוך פורום  רפואת עור

17/09/2008 | 20:53 | מאת: יפעת

אתמול עברתי טיפול שני להסרת שיער באינפרא אדום ועוד באותו ערב החלה פריחה מפחידה של נקודות אדומות בצקתיות וחלקן החלו להיות שלפוחיות. כרגע הרגליים (עד הברך) נראות כאילו הן מכוסות בעבעבועות רוח.יש לציין שעשיתי את הטיפול גם בבית השחי וליד המפשעה ושם לא התפתחה תגובה...ביקרתי אצל רופא עור שנתן לי משחה בשם betacorten G ואמר לי למרוח פעמיים ביום, ובמהלך הלילה לעטוף את הרגל עם המשחה בניילון נצמד. האם באמת נוהגים לעשות זאת? זה לא מסוכן לסגור בניילון שטח כל כך נרחב עם משחת קורטיזון? היות ואני צריכה לעשות טיפול זה עוד הלילה אני פונה בבקשה למענה מיידי..האם התופעה הזאת מוכרת? כמה זמן נדרש עד שזה עובר? (אם בכלל...)

24/09/2008 | 11:11 | מאת:

מצטערת שלא יכולתי להיות לך לעזר באותו יום. מריחת קורטיזון על הרגלים עם חסימה היא אפשרית אם זה בהמלצת רופא/ת עור. האם התגובה חלפה. ייתכן שאת אלרגית לחומר שמרחו לך על הרגלים לפני או אחרי הטיפול להסרת שיער או שזו תגובה לחום מהמכשיר. לפני הטיפול הבא כדאי להתייעץ עם הרופא/ה של המכון ועם רופא/ת העור שלך.

26/09/2008 | 10:58 | מאת: יפעת

תודה עבור ההתייחסות. כנראה שבאמת מדובר בתגובה לחום מהמכשיר. שינו לי את הטיפול לAFLUMYCIN .עדיין לא עבר אבל יש שיפור רב...בעקבות החוויה אני לא מתכננת יותר טיפולים נוספים מסוג זה...תודה וחג שמח, יפעת