צלקת לאחר הרפס זוסטר

דיון מתוך פורום  רפואת עור

06/09/2008 | 22:45 | מאת: שירה

שלום רב, לפני כחודש הופיעו מספר נגעים מועטים באיזור הפנים, כולם למעט אחד חלפו בלא להשאיר סימן כלשהו אולם אחד מהם שהיה בגודל בינוני הראה סימני הגלדה והתקלף לבדו אולם הותיר אחריו חור גדול ואף מעט אדום, האם יש סיכוי להיעלמות ה"חור", האם קיים טיפול שיזרז או שיקטין איזור ההצטלקות אולי. לציין כי הנגע נמצא באיזור הפנים ודי מציק מבחינה מראהו. האם המשכה הקיימת בשוק לצלקות יכולה לעזור במקרה כזה ? אודה לתשובה

11/09/2008 | 12:58 | מאת:

אם אכן זה היה HERPES ZOSTER הרי שהיה קל יותר למנוע את היווצרות הצלקת מאשר לטפל בה אחרי שנוצרה ונתן היה להשיג זאת ע"י מישחות מתאימות כאשר כל הענין היה טרי .

06/11/2008 | 21:50 | מאת: שירה

שלום, מאחר והפניה הינה לאחר שכבר נוצרה צלקת, מה השיטה היעילה ביותר לטיפול ? יצויין כי היה טיפול הן בכדורי זובירקס והן במשחה אולם עם שלבי ההגלדה כאמור נפל אחד הגלדים היותר גדולים והתיר מאחורי "חור".