מלנומה שאובחנה קודם כ-BCC

דיון מתוך פורום  רפואת עור

04/09/2008 | 11:24 | מאת: מודאגת

שלום רב, אצל אבי אובחנה נקודה בעייתית לפני כחודש והוצאה בניתוח, תשובת הביופסיה היתה BCC עם המלצה לנקות עוד את האזור. לאחר ניתוח נוסף באותה נקודה (כשבועיים אחרי הראשון) בביופסיה אובחן Melanoma in situ. שאלותי הן האם יתכן שבהפרש של שבועיים האבחון יהיה כזה שונה? והאם המתנה של מספר חודשים לניתוח הרחבה של אותו האזור אינו זמן ארוך מידי (מדובר בכ-3-4 חודשים) . תודה רבה

05/09/2008 | 09:58 | מאת:

הסבר אפשרי הוא שבאותו איזור בעור היו שני גידולים- BCC ובסמוך לו מלנומה. שני הגידולים האלה מאוד שונים בצורה שלהם בבדיקה מיקרוסקופית ולכן לא סביר שהיתה טעות. במקרים כאלה נהוג לבצע 'רביזיה'- בדיקה חוזרת של הדגימה שנלקחה בפעם הראשונה. לגבי ההמתנה לניתוח ההרחבה של המלנומה- לא מקובל להמתין מספר חודשים אלא רצוי לבצע את ניתוח ההרחבה תוך שבועות ספורים בלבד.

07/09/2008 | 13:39 | מאת: מודאגת

קודם כל , תודה רבה על ההתיחסות. לגבי התשובה של ה-melanoma in situ, האם זה יכול לומר שעדיין קיים גידול נוסף שלא הוצא , ושחלק קטן ממנו הוצא בניתוח השני ולכן התקבלה תשובה שונה, או שהתשובה אומרת שהגידול הוצא ואובחן כך. (שאלותי נובעות מבורות, הרופאים מרגיעים אך אני חוששת משאננות יתר). דבר נוסף מה הפרוצדורה לבקשת בדיקה חוזרת ממעבדה? תודה רבה.