Pityriasis Rosea

דיון מתוך פורום  רפואת עור

02/09/2008 | 11:57 | מאת: רותם

שלום רב, לפני כחצי שנה, בחודש פברואר, אובחנתי בפיטריאסיס רוזאה. לאחר כ4 חודשים בלבד, חזרו הנגעים, והפעם בהתפרצות הרבה יותר קשה שכללה כמעט את כל הגוף. התייעצתי עם שתי רופאות שונות בנוגע למצב, ומשתיהן הבנתי שאין הרבה ידע בנושא הזה, מאחר ואין סיבה ממשית להתפרצות התפרחת, אין דרך מניעה, ואין דרך טיפול. רק לחכות. כמובן שהתפרחת עברה מאז, אך הפחד שהיא תחזור כל הזמן מקנן בי. רופאה אחת אמרה לי שזה לא יחזור יותר לעולם, והשניה אמרה שיש סיכוי שכן, משהו כמו פעם בשנה. שתיהן היו מאד מופתעות שזה חזר כעבור 4 חודשים ועוד בקיץ. רציתי לשאול מה דעתך בנושא ואם אכן יש אופציה שזה יכול להתפרץ שוב כל יום. זה ממש הפריע לי, במיוחד מבחינה אסטתית (זה אפילו הגיע לפנים ולצוואר). תודה רבה

05/09/2008 | 11:47 | מאת:

הסיכוי שפיטיראיזיס רוזיאה תחזור פעמיים היא כמו הסיכוי לזכות בלוטו ב 10 מיליון שקלים. אם 'זכית' כבר פעם אחת, לא נראה לי שזה יחזור שוב.