פטרת בצפורנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

27/08/2008 | 16:04 | מאת: בוקי

סובל מספר שנים מפטרת בצפורנים חששתי לטפל בגלל יתכנות השפעה על הכבד .כעת מטופל עברתי בדיקת מעבדה(עדין אין תוצאות) ובכל מקרה עוד לפני התוצאות התבקשתי להתחיל ליטול כדור terbinafine teva 250mg 1 ליום אחרי האוכל. שאלותי: 1.בבית מרקחת קבלתי למיזיל טבליות (נוברטיס) terbinafine 250mg האם יש הבדל ביו סוג זה לסוג שנכתב במרשם בעיקר אני שואל כיוון שאני סובל ממעי רגיז ואני מבין שיש חומרים לא פעילים והשאלה מה השפעתם על המעי ובמקרה שלי האם יש עדיפות לכדור של חברה מסוימת. 2.האם הכדור גורם לכאבי בטן ואם כן האם זה חולף. 3.תוך כמה זמן ניתן לצפות לשינוי בציפורנים ולאיזו תקופה אצטרך לקחת את התרופה בהערכה גסה. 4.הייתי פעם אצל נוטרפוט שאמר ש - b12 לא נספג אצלי במעים ושאקח תחת הלשון האם מקרה כזה יכול להיות גם עם התרופה או שזה לא קשור (חושש מחוסר השפעה של התרופה). 5.נאמר לי לקחת אחרי אוכל זה משנה מתי בוקר ,צוהרים ,ערב בתודה מראש

01/09/2008 | 11:09 | מאת:

טרבינפין ולמיזיל -זה היינו הך !באופן נדיר מאוד יכול הכדור לגרום להפרעה בתיפקודי כבד ואז בדרך כלל יכולים להרגיש בכאבי בטן ,בחילות וכו.את ההטבה אפשר להרגיש רק אחרי חדשים של טיפול והזמן הזה שונה ביד בהשוואה לרגל : ביד זה הולך יותר מהר .הטיפול עצמו אינו חייב להיות רצוף: יש שיטות שנותנים את הכדורים במשך חודש ןלאחר מכן הפסקה של חודש וכן הלאה ויש שיטות נוספות.בדרך כלל ממליצים לקחת בערב אחרי האוכל .אין שום קשר עם ויטאמין B12.