האם מדובר בסבוריאה??

דיון מתוך פורום  רפואת עור

26/08/2008 | 15:15 | מאת: לירון

שלום רב, אני 4.5 חוד' לאחר לידה ושבוע שעבר שמתי לב לאיזור מסויים בקרקפת (קרוב למצח) שממש מתקלף (קילופי עור גסים למדי). לאחר שקילפתי - זה היה ממש כמו לקלף פצע שיבש כבר, קשה כזה, ולאחר הקילוף הופיע דימום קל. אני בטוחה שזה קיים בעוד מס' מקומות בקרקפת כי מגרד לי בעוד מקומות. הדבר די מציק, גמבחינה אסתטית ובעיקר בגלל שמגרד. מה שהכי מטריד אותי זה ששלשום גיליתי גם אצל הקטנה שלי (כאמור בת- 4.5 חוד'- שמעולם לא סבלה מקשקשת) באותו איזור כמו שלי קילופי עור גסים. האם מדובר בסבוריאה (מופיע רק בקרקפת) ומהן דרכי הטיפול? ** עדיפות לדרכי טיפול טבעיות שכן אני עדיין מניקה.

27/08/2008 | 04:07 | מאת: ורה

יותר כמו קשקשים. קני שמפו מיוחד ותראי אם זה עובר. מה שבטוח שדרך הפורום לא ניתן לאבחן, זה משהו שצריך לראות בעין. למיטב ידיעתי סבוריאה בדרך כלל לא באה לידי ביטוי רק בקרקפת או בכלל.