אקנה אחרי גיל 20...

דיון מתוך פורום  רפואת עור

26/08/2008 | 12:08 | מאת: מתלבטת

אני בת 23 ומאז גיל ההבגרות אני סובלת מאקנה בפנים, ברמה בינונית. לאחר שעשיתי טיפול בקרני אור כחולות היתה הטבה משמעותית לכמה שנים אך כעת זה חזר שוב. בביקורים אצל רופא העור עברתי סידרה של טיפולים באנטיביוטיקה אקנמיצין ומשחות חיצוניות שונות.לאחר שלא היתה הטבה במצב המליץ הרופא טיפול ברואקוטן (לאחר הקיץ כדי למזער את החשיפה לשמש). האם הטיפול, על כל תופעות הלוואי שלו, יעיל לתקופה קצרה או שלאחר הטיפול אפשר לשכוח מפצעי אקנה? כמו כן, האם מישהו יודע עלות הטיפל?שמעתי מאנשים שטופלו ברואקוטן כי הטיפול אינו זול... האם קופ"ח מסבסדות את עלות הטיפול (למשל כללית-ביטוח כללית מושלם)?

01/09/2008 | 11:21 | מאת:

הטיפול הוא על חשבון קופות החולים בכפוף לעובדה שהמומחה ממליץ עליו . רואקוטאן אמור לשפר את המצב באופן קבוע אם כי לעתים זה לא תמיד כך ב100% ולפעמים יש צורך לחזור שוב על הקורס .