יבלת באצבע

דיון מתוך פורום  רפואת עור

06/08/2006 | 01:31 | מאת: אליסה

ד"ר שלום באצבע כף הרגל מזה זמן רב יש לי יבלת שנגרמה מנעליים. האצבע נפוחה ואותו חלק משופשף אדום וקשה יותר מן העור. הדבר מקשה עליי נעילת נעליים מכל הסוגים - ניסיתי לקלף מ"ס פעמים אולם העור צמח חזרה ועתה לא ניתן לקלפו כי הוא כואב ולא מתקשה. האם קיימת משחה או דרך טיפול אחרת? האם יש סיכוי בכלל שהאצבע תחזור לקדמותה. תודה

07/08/2006 | 21:55 | מאת:

יבלות בכף הרגל על רקע לחץ מנעליים הן דבר שכיח. ראשית יש למנוע לחץ מקומי באיזור היבלת, זאת אומרת לנעול נעל שלא לוחצת באיזור היבלת. לפעמים יש צורך במדרסים שמרפדים את האיזור. המשחות שעוזרות במקרים כאלה הם משחות המכילות אוריאה בריכוזים 10-50% - אין צורך במרשם. או משחות המכילות חומצה סליצילית. תכשירים אלה מפרקים את העור הקשה.