התקלף העור...עזרה בדחיפות!

דיון מתוך פורום  רפואת עור

21/08/2008 | 08:49 | מאת: מירי

שלום. לא יודעת מה קרה לגוף שלי.. הייתי בשמש וקצת נשרפתי בחזה..באיזור למעלה והיו לי כמה פצעונים בחזה ושמתי עליהם משחת שינים.. למחרת התעוררתי ובאותו אזור שנשרפתי כל העור התייבש והתחיל להתקלף.. אני בטיפשותי קילפתי את העור ועכשיו יש לי אזור ורוד ואיני יודעת איך לטפל בזה.. בבקשה תעזרו לי!

21/08/2008 | 09:24 | מאת:

את מתארת כווית שמש באיזור החזה ואחר כך מריחת משחת שיניים שהחמירה את המצב. במצב כזה יש למרוח קרם לחות מרגיע ונייטרלי (ללא בישום) מספר פעמים ביום. להמנע מחשיפה לשמש או לחום. לא לגרד ולא לקלף יותר, זה רק מחמיר המצב. במקרים מסויימים אפשר למרוח קרם המכיל קורטיזון למספר ימים. קורטיזון 10 נמכר ללא מרשם. אם העור לא משתפר-לפנות לרופא/ת עור לבדיקה.