דחוף!!! קרחת בקודקוד הראש !!!!

דיון מתוך פורום  רפואת עור

18/08/2008 | 07:36 | מאת: אחות מודאגת

שלום רב, איבדנו את אבינו לפני 3 חודשים ממחלת סרטן הריאה ומאד קשה לנו להתמודד עם האובדן ,אחותי בת 24 אתמול התקלחה ולתפע נפל לה שיער ויש לה קרחת עגולה גדולה ובולטת בקודקוד הראש,האם יכול להיות שזה על רקע נפשי? האם השיער יצמח שוב? מה הטיפול במקרה זה? יש לה רעמת שיער משגעת וזה מפחיד לדעת שאולי תצטרך לחיות עם המצב החדש !!!!

21/08/2008 | 09:29 | מאת:

יש מחלה הנקראת ALOPECIA AREATA הגורמת לקרחות ממוקדות בעור הקרקפת. היא לרוב מופיעה על רקע מתח נפשי, באנשים צעירים או בילדים. לרוב השיער חוזר לצמוח כרגיל תוך כחצי שנה. עם זאת ממליצה לפנות לרופא/ת עור שיבדוק במה מדובר. לפעמים נותנים טיפול במשחות ועושים בדיקות דם.