אמפטיגו

דיון מתוך פורום  רפואת עור

16/08/2008 | 22:45 | מאת: אמא מודאגת

לבתי בת ה5 יש אמפטיגו ברצוני לדעת מה זה ואיך נדבקים וכמה זמן לוקח לזה לעבור היום ביקרנו במוקד הרפואי וקיבלנו אוגמנטין בשתיה ודקטרין ובקטרדן

21/08/2008 | 09:48 | מאת:

אימפטיגו היא מחלת עור די נפוצה בילדים, היא נגרמת על ידי חיידק שנקרא סטרפטוקוק או סטפילוקוק. הטיפול הוא במשחה עם אנטיביוטיקה או במקרים מפושטים יותר באנטיביוטיקה דרך הפה לשבוע -שבועיים. חשוב מאוד להקפיד על הגיינה, רחצה עם סבון פעמיים ביום וגם לבדוק שאין ילדים/מבוגרים אחרים בסביבה שסובלים מאותה בעיה ויכולים להדביק שנית את הילד.

13/10/2008 | 22:18 | מאת: שוש

15/01/2009 | 21:56 | מאת: אתי

לבתי בת ה7.5 יש חברה שסובלת מגיל 4 מאמפטיגו. מדובר בחברה מאוד קרובה והן גם ישנות אחת אצל השניה. ברצוני לדעת האם זה מדבק? אם כן האם ההדבקה היא במגע פיזי שיכול להיות דרך משחק או מתוך שינה במיטה משותפת וכו'. אשמח לתגובה מהירה.