פטרת הציפורניים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

09/08/2008 | 21:51 | מאת: נירה

שלום רב, יש לי ברגליים פטריות כבר כמה שנים (בשל טיפולי פוריות והריון לא טיפלתי בהם) וגם פטריה בציפורן ביד. לאחר בדיקת מעבדה הרופא רשם לי: terbinafine. ברצוני לדעת האם יש סכנה להיכנס להריון לאחר השימוש בכדורים הנ"ל, וכן כמה זמן עלי להמתין עד שאוכל להיכנס להריון לאחר השימוש בכדורים? האם פטריה בציפורן היד הקיימת במשך שנה יכולה לעבור באמצעות clotrimazole? בתודה מראש

21/08/2008 | 11:34 | מאת:

אין סכנה להכנס להריון לאחר סיום הטיפול בלמיסיל. מומלץ להמתין חודש לאחר סיום הטיפול. פטריה בציפורן לרוב לא מגיבה לטיפול בקרם. גם לא בצפורן היד. קיים כיום לק המטפל בפטרת הציפורן. מריחה פעם בשבוע למשך כחצי שנה יכולה להועיל בחלק מהמקרים