הרפס זוסטר

דיון מתוך פורום  רפואת עור

03/08/2008 | 22:31 | מאת: אבי

שלום רב, אני בן 44. בימים האחרונים החל כאב בחלק הימני של הגב, מעין צריבה לא מובנת, שהולכת ומתפשטת לכיוון הבטן. מביקור היום אצל רופא עור, הוא איבחן שאולי המדובר בהרפס זוסטר ונתן לי זובירקס 800 לפי הפרוטקול. מקריאה בעניין הבנתי כי המחלה מופיעה בגילאים מאוחרים יותר. שאלתי היא, אם המחלה מופיעה בגילי, האם זה מראה על איזושהי בעיה במערכת החיסונית? האם כדאי לערוך בדיקות כלשהן בשל כך? תודה רבה, אבי

05/08/2008 | 17:49 | מאת:

המחלה אכן מופיעה בגילאים מתקדמים יותר משלך, אך זה לא נדיר בכלל לראות את זה בגיל שלך או בגיל צעיר יותר. מתח נפשי לפעמים גורם להתעוררות המחלה באנשים צעירים. לרוב לא מקובל לבצע בדיקות של מערכת החיסון באופן שגרתי. אם יש סיבה או מצב המעלה חשד, אפשר לבצע מספר בדיקות דם. ממליצה לך לברר את הנושא עם הרופא המטפל שלך שמכיר אותך.

07/08/2008 | 14:20 | מאת:

המחלה יכולה להופיע בכל גיל ואין זה חייב להצביע בהכרח על בעיה חיסונית .