פצעים אדומים לילדה בת 5.

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/08/2008 | 21:33 | מאת: שמוליק

שלום רב. לפני כשבוע בדיוק החלו להופיע פצעים אדומים על רגלי ביתי שנראים כמו עקיצה אך בכמות די גדולה ובגדלים שונים. התופעה נמשכת כבר שבוע ותודה לאל ללא חום או תופעות לוואי. נפגשנו עם שני רופאים שונים ( לא רופאי עור ) ושניהם טוענים כי זה נובע מעקיצת חרק. הרופא השני דרש כי נעשה לה בדיקת דם. עשינו והתוצאות לפי דבריו של הרופא נראות טוב. כרגע הפצעים נמשכים ללא שינוי וגם החלו להופיע מעט גם ביד שמאל ובישבן. אשמח לקבל תשובה קצת יותר מעמיקה. בתודה שמוליק נגר.

05/08/2008 | 17:51 | מאת: פנינה שמש

תשובה יותר מעמיקה מבלי לבדוק את הילדה ולראות את הפצעים קשה לתת. עקיצות של יתושים/פרעושי כלבים וחתולים הם דבר מאוד שכיח בעונה זאת. צריך לברר האם יש יתושים או פרעושים בסביבה ולנסות לטפל בכך. יש ילדים שיש להם רגישות יתר לעקיצות והן יכולות להשאר על העור מספר שבועות, זה קורה יותר בילדים אסמטיים.