לא קיבלתי מענה לגבי שאלתי על אקנה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/07/2008 | 12:13 | מאת: סיגל

אני בת 37. במשך כל חיי סבלתי מאקנה. הטיפול שעזר לי הוא הגלולות למניעת הריון. לפני חצי שנה הפסקתי את הגלולות בגלל תופעות לוואי. אחרי הפסקתן חזר האקנה. הלכתי לרופא עור (של קופ"ח) ששלח אותי לבדיקות. הכל תקין, אין בעיה הורמונלית. אך יש אקנה. הטיפול שהוא רשם לי הוא אנטיביוטיקה בשם "דוקסילין". כששאלתי על רואקוטן הוא אמר לי שייתן לי רק עם מרשם לגלולות כי זה החוק במדינת ישראל. התאכזבתי כי אני לא רוצה ליטול גלולות, מה גם שהן לבדן עוזרות לי בטיפול באקנה. עכשיו אני שבוע אחרי נטילת האנטיביו' ואין הטבה במצב. עלי לציין שאחותי בת ה-21 קיבלה רואקוטן במשך 7 חודשים בלי גלולות, כאשר מצב האקנה שלה היה דיי קל. אני לא מבינה איך הדברים פועלים. שאלתי היא: האם דוקסילין עוזר? מה עליי לעשות? אני סובלת לגמריי.

30/07/2008 | 15:26 | מאת:

אחותך אולי הייתה אז רווקה או/ו לא קיימה לחלוטין יחסי-מין. יש להניח שאת נשואה או/ו מקיימת לפחות מדי פעם יחסים ולכן הרופא צדק ואסור בתכלית לקחת ROACCUTANE ללא גלולה למניעה . באשר KDOXYLINE הרי שצריכים לעבור 2 או 3 חודשי טיפול לפחות עד שתתחילי לראות שיפור .

07/08/2008 | 11:45 | מאת: רינת

שלום, אני בת גילך וגם אמא לילדים שסובלת מאקנה קשה, מקבלת (כבר סיבוב שני) רואקוטן וזה כ"כ עוזר, פשוט "מציל חיים" ובחיים שלי לא לקחתי גלולות, אני בכלל נגד אבל זה לא העניין פה. תדרשי את הרואקוטן ורופא שמאלץ אותך לקחת גם גלולות פשוט תחליפי רופא. את מספיק גדולה ובוגרת לדעת לא להיכנס להריון ויש אמצעי מניעה כמו התקן וקונדומים והחיים ממשיכים, למה לסבול מאקנה כל החיים? בהצלחה.