פצעים למרות הגלולות

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/07/2008 | 10:12 | מאת: מיכל

מאז ומתמיד סבלתי מבעיה של פצעי בגרות ברמה דיי גבוהה. לפני 6 שנים טופלתי ברואוקטן וזה אכן עזר. לפני כשנתיים התחלתי לקחת גלולות יסמין וגם זה שמר על פניי חלקות. לפני כ-4 חודשים חזרתי לקחת את הגלולות לאחר הפסקה של מס' חודשים ספורים. אך הפצעים חזרו והם אינם יורדים אלא רק מחמירים! הרופאת עור רשמה לי לקחת מינוציקלין לחודש אך איני בטוחה אם לקחת אותם או לא.. גם מפני שהם נוגדים את הגלולות וגם כי אני יודעת שהגלולות כן אמורות לשפר את מצב עורי כמו שעשו פעם! מה בכל זאת ניתן לעשות כנגד הפצעים? -תודה-

30/07/2008 | 15:18 | מאת:

לא כל סוגי האקנה מגיבים באותה המידה לגלולות מניעה ! המומחה צריך לבדוק ולהתרשם אם במקרה שלך כדאי לטפל בעזרת הגלולה. יתכן גם שצריך לבצע קודם בדיקות דם הורמונאליות. יתכן גם שצריך לעבור לגלולה אחרת מהסוג של DIANE. לבסוף יתכן שהרופא יחשוב שדווקא במקרה שלך כדאי לקחת סידרה נוספת של ROACCUTANE .