משחה נגד פצעי בגרות והתנגשות עם מחלה אחרת

דיון מתוך פורום  רפואת עור

23/07/2008 | 20:15 | מאת: עומר

שלום, אני בן 19, חולה בקוליטיס/קרוהן (עדיין לא ברור - כרגע יש לי דלקת במעי הגס). הייתי היום אצל רופא עור בנוגע לפצעי בגרות שיש לי והוא רשם לי לקחת פעם ביום "Zindaclin Gel 1%". שאלתי אותו האם אין התנגשות בין התרופה הזו לתרופות שאני לוקח (רפאסאל ולוסק) או למחלה שיש לו (כאמור, דלקת במעי הגס) והוא אמר לי שלא, מפני שזו תרופה חיצונית. כשבאתי הביתה קראתי באינטרנט שהאנטיביוטיקה שיש בתרופה הזו, Clindamycin עלולה לגרום לדלקת קשה במעי הגס, בין היתר. מצד אחר, זכור לי שלמשל על משחה כמו וולטרן אמולג'ל כתוב שהמשחה עלולה לחדור למחזור הדם. ולכן שאלתי היא: האם, למרות שהזינדקלין שנרשם לי הוא בג'ל לשימוש חיצוני, נשקפת לי איזשהי סכנה מלקיחתו? בתודה מראש, עומר.

28/07/2008 | 19:09 | מאת: עומר

אני מוסיף כאן עוד שאלה לא קשורה: כשהייתי אצל רופא העור הראיתי לו שיש לו על זרוע שמאל קבוצה של נקודות חומות קטנות שמסודרות בצורה קצת דומה לאליפסה - ככל הנראה נמשים. הוא אמר לי שאין מה לעשות עם זה ושאין עם זה בעיה רפואית. ביומיים האחרונים התחלתי לשחות (בערך שעה, מ-17:15), בהמלצת רופא המשפחה בשביל לפתור איזשהי בעיה אחרת. היום, אחרי השחייה, שמתי לב שהנקודות החומות האלה באותו מקום ככל הנראה התרבו (קצת) וגם נוספו מספר נקודות חומות בזרוע יד ימין, ואולי גם נקודות דומות אך פחות חזקות במקומות נוספים בגוף. מרחתי קרם הגנה (מספר 34 אני חושב) על כל הגוף לפני שנכנסתי לבריכה. עד לפני קצת יותר מחודש לקחתי במשך כ-4 חודשים, פעם בשבוע, מתוטרקסאט בזריקות, לטיפול במחלת המעיים הדלקתית שלי - כדי לדכא את מערכת החיסון (שכן המחלה שלי היא מחלה אוטואימיונית). שאלותיי הן: א) האם ייתכן שהנקודות האלה מופיעות עכשיו ביתר קלות כתוצאה מדיכוי מערכת החיסון? ב) מה אפשר לעשות כדי שהן לא תופענה? האם קרם הגנה אחר, או מריחות מרובות יותר או עבות יותר הן גם פתרון טוב? שוב תודה, עומר.