גלולות ובעיות פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

10/07/2008 | 11:08 | מאת: אני

שלום השתמשתי בעבר בגלולות מינס ומרסילון אולם תמיד הקפדתי בקיץ להפסיקן בשל חשש מבעיות פיגמנטציה (שמעתי על כך מחברה שקרה לה ולכן הפסקתי) עכשיו אני צריכה שוב לקחת גלולות וקיץ בחוץ ושאלתי היא האם יש איזשהי גלולה שהמינון או ההרכב שלה הוא בעייתי פחות מבחינת פיגמנטציה ובמידה ואי אפשר לחזות בעיה כזו האם יש לכך טיפול? בנוסף מלבד ההגנה הרגילה בשמש שהיא קרם הגנה וחשיפה לא בשעות החמות מידי האם סתם הליכה בשמש יכולה אף היא בשימוש עם גלולות לגרום לבעיות? תודה

10/07/2008 | 12:21 | מאת:

גלולות ברוב המיקרים אינן גורמות לפיגמנטאציה: זה קורה רק אצל בחורות מסוימות שיש להן נטייה לכך .בכל מקרה מומלץ תמיד להשתמש בקביעות בקרם עם מקדם הגנה גבוה בכדי להקטין את האפשרות שתתפתח פיגמנטאציה במקרה שישנה הנטייה לכך !בנוסף תמיד לבקש מרופא הנשים גלולה עם מינון מינימאלי של אסטרוגן .

11/07/2008 | 15:36 | מאת: תודה רבה על התגובה

תודה על התגובה המהירה אני חושבת שאתה היחיד שאמר לי שפיגמנטציה וגלולות הן רק לכאלה שנוטות לכך ולא לכל השאר שזה חשוב ודיי פונה לשאלה שלי שאלה נוספת לי אליך - אם עדיף להשתמש בגלולות עם מינון נמוך של אסטרוגן אז ניתן להשתמש בגלולות סרזט שניתנות לנשים מניקות לאחר לידה יחד עם זאת אני לא מכירה אף אחת שאינה אחרי לידה שהשתמשה בסוג זה של גלולות ידוע לך משהו על כך?