הפסקת גלולות ופצעים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

09/07/2008 | 13:21 | מאת: לוני

שלום רב, אני בת 33 , רווקה ומשתמשת בגלולות. לפני שנה ניסיתי להפסיק את הגלולות וכל הצוואר שלי התמלא פצעים. רופאת עור אמרה שאלו הם שינויים הורמונליים וכשחזרתי לקחת אכן נעלמו הפצעים. אני מעוניינת להפסיק לקחת גלולות בגילי, אך חוששת שאם אפסיק שוב יחזרו לי הפצעים. האם גזר דין של הפסקת גלולות הוא להתמלא בפצעים? האם יש טיפול שימנע זאת? ואם אין דרך למנוע זאת עד שהגוף מתאזן כמה זמן אסבול מהם? אשמח לתשובה במהרה....תודה רבה.

10/07/2008 | 00:31 | מאת:

יש נשים שגלולות מאזנות להן את המחזור החודשי וללא הגלולות המחזור לא לגמרי מאוזן/סדיר ואז זה מתבטא גם באקנה. לכן הפסקת הגלולות מחזירה את המצב הטבעי שהוא לא לגמרי מאוזן ואז מופיע האקנה. עליך להתייעץ גם עם רופא נשים שיבדוק גם את השחלות. אם בכל זאת את רוצה להפסיק גלולות והאקנה לא חולף אפשר לטפל ברואוקטן או אנטיביוטיקה או טיפולים אחרים.