לחות בצוואר של תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עור

08/07/2008 | 21:18 | מאת: ענבל

שלום, ביתי בת חודש. כבר מספר ימים אזור הקפלים בצוואר לא מתאוורר והוא מאד לח ומסריח. נוצרו על העור אף פצעים אדומים באזור שנראים כמו כוויות. התייעצתי בטיפת חל והמליצו לי לרחוף אותה בשמן בלנאום. המצב השתפר מעט אך עדיין לא נראה טוב. מה אפשר לעשות? תודה

10/07/2008 | 00:26 | מאת:

אודם בקפלים בגיל כזה יכול להיות חלק מבעיה חולפת שנקראת סבוריאה. זה מלווה לפעמים בקשקשת קלה צהובה בקרקפת. סבוריאה חולפת לרוב לאחר מספר חודשים. חשוב להמנע מגירוי של העור על ידי סבון, מגבונים לחים, שמפו- לרחוץ את העור במים בלבד ולייבש טוב אך בעדינות עם מגבת. אם זה לא מפריע לתינוקת, אפשר להניח לה ובינתיים לעקוב ולראות האם זה מתפתח או לא. אם זה לא מסתדר, פני לרופא/ת עור.