רגישות בעור אצל תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/07/2008 | 22:36 | מאת: קארין

שלום רב, העור של התינוק שלי מאוד רגיש. בערך מגיל חודש יש לו אדמומיות על העור בעיקר בקפלים: בית שחי, צוואר וברגליים. אני רוחצת אותו עם בלנאום פורטה מידי יום אך זה קצת מקל אך לא פותר הבעיה. בגלל החום הוא מזיע ובגלל שאין איוורור מצטבר שם לכלוך ובגלל שאני מנקה לו במשך היום מס' פעמים את המקום האיזור נהיה יותר מגורה ואדום. מה ניתן לשים על העור ע"מ להקל? יש לו גם פצעים קטנים על החלק התחתון של הראש. הרופא בטיפת חלב נתן לי למרוח לו בטא קרוטן בקפלים אבל זה עם סטרואידים ואני לא מעוניינת למרוח לו. יש לך המלצה אחרת? ושאלה נוספת, חצי מהקרקפת שלו מכוסה במעין שכבה עבה של קשקשים, הרופא נתן לי למרוח לו סליקרין אך אני מפחדת שכן כתוב שזה מגיל שנתיים. מה עושים? מה מורחים? אשמח לעזרתך, אני מאוד מודאגת שכן אני לא רואה את זה על תינוקות אחרים ומלחיץ אותי שרק לתינוק שלי יש את זה.

05/07/2008 | 22:40 | מאת: קארין

יש לו גם כל הזמן קילופים באוזן והרבה דונג וגם דונג כנראה (חומר צהבהב) שמצטבר לו מאחורי האוזניים. מה כדאי למרוח שם?

13/07/2008 | 02:49 | מאת: קארין